onsdag den 22. september 2010

Denne gang blev det godt.

Efter det mislykkede forsøg på at lave falsk ossobuco af en gammel klump oksekød var det tid at gå til en god slagter og så lave den rigtige vare:den skal simre i mindst 2½ time
og der skal serveres en gremolata som tilbehør:

Bemærk jeg har en citrusskræller, udover økologisk citronskræl skal der hvidløg og persille i.

I mit køleskab står der altid en flaske Frascati til brug i madlavningen, grøntsagerne til ossobucoen får et skvæt, og til risottoen er den faktisk uundværdlig:
1 lille fint hakket løg og 1 del aborio ris
(brug de rigtige og kun i nødstilfælde grødris)
svits det i en klat smør til løgene er klare og hæld et skvæt hvidvin på, lad det trække ind og lad alkoholen fordampe, tilsæt så 2 dele hønseboullion i små portioner ad gangen i 14 minutter,
rør derefter en klat smør og en portion reven parmesan i
(en du selv har revet - ikke den på pose der lugter af opkast)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar